עוגיות שוקולד צ'יפס
אריאל פורת
פינוק קראנצ'י קפוא
נעה שרון, בת 12
מצרכים:
250 גרם פתיבר, 100 גרם חמאה, ½ כוס חלב, 4 כפות סוכר, 1 מיכל שמנת מתוקה, 250 גרם שוקולד מריר, 150 גרם אגוזי מלך חצויים לחצי (מי שאוהב)
להכנת הבסיס:
- שוברים את הפתיבר בעזרת מעבד מזון/ או ביד ושמים בקערה.
- ממיסים חמאה, מוסיפים לקערה עם פירורי הפתיבר את החמאה המומסת, חלב וסוכר.
- מעבירים את התערובת לתבנית, דוחסים ומישרים.
- מפזרים את אגוזי המלך מעל הבסיס.
- מכניסים את התבנית למקפיא ל- 10 דקות.
להכנת שכבת השוקולד:
- שוברים את השוקולד המריר לקוביות ומניחים בקערה מתאימה לחימום במיקרוגל. מוסיפים שמנת מתוקה ומחממים במיקרוגל כדקה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
- יוצקים את השוקולד על שכבת הבסיס ומצננים במקפיא לשעתיים, או פחות, עד שהשוקולד מתקרר.
****
כדורי שוקולד
שיר בן שבתאי
מצרכים:
250 גרם פתי בר וניל
3/4 כוס חלב
3 כפות סוכר לבן
100 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1. מכינים תערובת כדורי שוקולד: מרסקים פתי בר לשברים קטנים (במכות מערוך – לא חייבים לחלץ מהשקית לפני ששוברים’ פשוט מכים על האריזה מבחוץ).
בסיר מחממים חלב וסוכר תוך כדי ערבוב עד להמסת הסוכר (לא מרתיחים).
מוסיפים חמאה ושוקולד ומחממים תוך ערבוב עד להמסה.
מסירים מהאש. מוסיפים את שברי הביסקוויטים ומערבבים היטב.
מעצבים לפי אחת השיטות הבאות:
לנקניק שקולד: מצננים מעט את התערובת. מגלגלים בידיים רטובות, ל-2 גלילים. מגלגלים כל גליל באחת התוספות לקישוט. מקפיאים לשעה, להתייצבות, פורסים לפרוסות ומגישים. שומרים במקרר.
למלבני שוקולד (נקניק שוקולד בתבנית אינגליש):
משטחים את התערובת החמה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית משומנת, מפזרים את אחת התוספות לקישוט מעל. מקפיאים שעה לייצוב. פורסים ומגישים. שומרים במקרר
להכנת כדורי שוקולד: מעבירים את התערובת למקרר (לכשעה) או למקפיא (לכחצי שעה), להתייצבות קלה. בידיים רטובות מגלגלים כדורים בגודל אחיד, פחות או יותר. מגלגלים כל כדור באחת התוספת לקישוט. מניחים במנזט’ים ושומרים במקרר.
בתיאבון❤️
****
עוגת שוקולד
אורי לזר עפרן
- 2 כוסות קמח
- שקית אבקת אפיה
- כוס סוכר
- כוס קקאו
לערבב היטב.
- להוסיף כוס שמן
- כוס מים פושרים
- לשבור שתי ביצים
לערבב שוב היטב. להוסיף כוס מים רותחים לערבב היטב. לשפוך והכול לתבנית ולאפות כחצי שעה ב180 מעלות.
****
בראוניז
נעמה רפאל באום
מצרכים:
240 גרם שוקולד מריר קצוץ
240 גרם חמאה
1 כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים
1 כוס קמח
1/2 כפית מלח
אבקת סוכראופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה.
מוסיפים: סוכר, תמצית וניל וביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מנפים קמח ומלח ומוסיפים, מערבבים במרץ כדקה עד שמיתקבלת בלילה חלקה ומבריקה.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-15 דקות.
מוציאים מהתנור ומפזרים מעל אבקת סוכר.
מכניסים ל-15 דקות נוספות, מוציאים מהתנור,
נותנים לזה להתקרר קצת, חותכים לקוביות ואפשר לאכול.
בתאבון
****
גלידה ביתית
נעם צדוק
מצרכים:
מיכל שמנת,
מיכל חלב מרוכז,
ממרח לוטוס,נוטלה,או אוגיות שאוהבים.
תהליך ההכנה:
1. מערבבים את השמנת עם החלב המרוכז במיקסר(עד שזה הופך לקצפת),
2. מוסיפים את הממרח או את העוגיה ומערבבים עם כף,
3. שמים בתוך קופסא ומכניסים למקפיא ל 12 שעות (אפשר גם פחות)
ובתאבון✨
****
סושי
המתכון של ענבל
מצרכים לשני רולים
2 אצות גדולות
אורז לסושי
מלפפון ירוק פרוס לרצועות
חביתה יפנית (מכינים חביתה במחבת עם ביצה, סויה וסוכר ולאחר שהיא מוכנה חותכים לרצועות)
גזר פרוס לרצועות
רוטב טריאקי וסויה לפי טעם
איך מכינים?
פורסים אצה על מחצלת ומורחים אורז רק באמצע האצה ומוסיפים 3 רצועות מלפפונים ו3 רצועות גזר ו3 רצועות חביתה. לבסוף מגלגלים בעדינות את האצה, חשוב למרוח מעט מים בקצה האצה כדי שידבק. כאשר סיימתם לגלגל את הרול חותכים לפרוסות.
מגישים בצלחת גדולה את הסושי בצורה של פרמידה ובצד מניחים קעריות לרטבים.
בתאבון !
****
פיצה
ענבל סער בת 10
מצרכים:
רוטב עגבניות.
גבינה-צהובה.
תוספות לפי הטעם (זיתים, תירס, פטריות….).
מצרכים לבצק:
2 כוסות קמח+ 2 כפות קמח.
חצי שקית אבקת-אפיה.
1 כפיות מלח.
31 כוס+ כף שמן
31 כוס+ כף מים רותחים.
לרוטב עגבניות:
43 כוס רוטב עגבניות.
21 כוס רסק עגבניות.
43 כפית מלח.
1 כפיות אורגנו.
21 כף סוכר.
מערבבים הכול ושמים על הגז ל-5 דק'
אפן הכנה:
שמים את כל מצרכי הבצק בקערה
מערבבים ולשים הכל עד שיוצא בצק אחיד
מרדדים את הבצק על נייר אפיה עד שהוא ממש דק
מורחים את הרוטב עגבניות על הבצק הדק
ומפזרים את הגבינה-צהובה ואת שאר התוספות.
בתאבון!
****
טוסט איטלקי
עומר רוכמן
מרכיבים:
פיתות
בזיליקום
עגבניות
מומלץ: חמאה
אופן ההכנה:
מכניסים את הפיתות לתוסטר רבע שעה. בנתיים חותכים את העגבניות ואת הבזיליקום לחצי. כשהתוסט מוכן מומלץ למרוח חמאה. שמים את העגבניות ואת הבזיליקום.
בתאבון
הערות
1. לא כתוב כמה מהמרכיבים צריך להביא וכמה חום צריך לשים על הטוסטר כי נתתי לכם אפשרות להכין את זה בדרך שלכם.
2. אני נתתי למאכל את השם טוסט "איטלקי" כי רוב המרכיבים שלו מוכרים לנו כ"מאכלים איטלקים"
****
מתכון לפנקייקים טעימים ברמות!!
תהל שרון, בת 12
-כוס קמח
-כפית אבקת אפיה
– שקית סוכר וניל
– שלוש כפות סוכר לבן
-קורט מלח
—לערבב הכל היטב—
– כוס חלב
– שלוש כפות שמן קנולה
– ביצה אחת
—לערבב היטב, לטגן במחבת ובתאבון!—
*מומלץ להגיש עם סירופ שוקולד/מיפל
* למתכון פרווה החליפו את החלב במים
***
עוגת מייפל
עלמה טל
מצרכים:
3 ביצים. 100 סוכר.180 שמן.150 מייפל.262 קמח תופח קמח רגיל ואבקת אפייה.180 מים רותחים.
תנור ל-70 מעלות.
אופן ההכנה:
שמים ביצים וסוכר במיקסר למשך 6-7 דקות. לאחר מכן מוסיפים שמן, ואחרי דקה-מייפל {ללכת להרתיח מים}. מכבים את המיקסר, לוקחים כף עץ גדולה, מוסיפים בהדרגה את הקמח, ומערבבים. מוסיפים מים רותחים ושמים בתנור ל-45 ד"ק ו… בתאבון!
{ מי שעושה קפקייק אז לשים בתנור ל-40 ד"ק}
מקווה שהנהנתם להכין ולאכול, עלמה.
****
חביתה מקושקשת טעימה במיוחד
ישי דוד אצקסון
מה צריך?
2 ביצים בינוניות
13 גר' חמאה
2 כפיות מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס לפי הטעם
שמנת מתוקה לבישול/חלב
הגשה: קצת עירית קצוצה
איך מכינים?
- שופכים את שתי הביצים לקערה ומקשקשים היטב.
- שמים את החמאה במחבת ומוסיפים ביצה.
- מקשקשים על מחבת ומוסיפים מלח+פלפל.
- מוסיפים שמנת מתוקה לבישול/חלב לפי הטעם.
- מוציאים את המקושקשת ונותנים לה קצת להתקרר.
- מוסיפים קצת עירית קצוצה ובתיאבון!
****
מתכונים נוספים: לחצו להגדלה
זיתונים
טליה מצרי
פנקייק
עילי ארנוולד
בראוניז
הגר שחר
עוגת שוקולד
שחר פתחיה
מרק תירס
גפן
עוגת הפתעה
יהונתן רוכמן
היי אדם צעיר זה לא מתכון אבל אני לא מצליחה להיכנס וליכתוב לגיליונות שלכם עם תוכלו לעזור ?
היי שי, אפשר לכתוב לנו הודעת דוא"ל ולשלוח ל kids@adamolam.com