בשבט הנבאחו נוהגים להכין מהלחם המטוגן טאקו עם שעועית וירקות, אבל הוא טעים גם ככה, או עם חמאה ודבש
את המתכון הבא מכינים בליווי הורה!
מתוך גיליון 'אינדיאנים', מאי 2017
מה צריך?
2 כוסות קמח, כפית אבקת אפייה, כפית מלח, כוס מים רותחים, שמן לטיגון
איך מגינים?
-
ערבבו את כל החומרים בעזרת מזלג בתוך קערה (זהירות, דביק!)
- שמנו את הידיים בשמן וצרו עיגול מהבצק. תנו לבצק לנוח כשהוא מכוסה במגבת במשך 20 דקות או יותר.
- בעזרת ההורים חממו שמן לטיגון (בערך בגובה של 3 ס"מ).
בידקו אם השמן חם מספיק: השליכו כדור בצק קטנטן לתוך השמן – אם הוא צף מיד, השמן כבר חם מספיק. - שמנו שוב את הידיים, קחו כדור בצק קטן ושטחו אותו כמו עוגיה גדולה. צרו חור קטן באמצע הבצק עם האצבע.
בקשו מההורים להניח אותו בזהירות בשמן הרותח.
לאחר שהלחם משחים הפכו וטגנו מהצד השני. - ספגו בניר סופג והגישו חם.
אפשר למרוח על הלחם חמאה, ריבה או דבש, ואפשר גם להשקיע ולגרד עגבניות, לפרוס אבוקדו ולפזר מעל שעועית מבושלת.
בתיאבון!