כאן תוכלו לכתוב, לשתף ולספר איך עמדתם במשימת החודש שפורסמה בגליון אדם צעיר.
והפעם – משימת החודש מתוך גיליון 'אדם קדמון':
צאו לסיור ליקוט בשכונה שלכם
גם ברחוב הכי עירוני יש בדרך כלל צמחים שהם טובים למאכל או למרפא. אולי באחת מגינות הבתים תמצאו אלוורה?
אם תחתכו את העלה השרני תגלו בפנים משחה שיכולה להעלים כוויות בתוך כמה דקות. ואולי תמצאו פרות של ח'וביזה? הוסיפו אותם לחביתה שלכם בערב.
אבל שימו לב – מה שלא מכירים, לא מכניסים לפה! גם האנשים הקדמונים ידכו שזה עלול להיות מסוכן.
יצאתם? ליקטתם? אכלתם? ספרו לנו כאן, בתגובות
תגובות שיתקבלו עד 18.2.20 יפורסמו בגיליון הבא
יש לי גינת תבלינים למטה מתחת לבניין. יש בה רוזמרין וגרניום, ואנחנו קוראים לה גינת האבנים הלבנות.
אני אוהב ללכת לגינה עם חברים מבית ספר ולקטוף בה צמחים ולהתנדנד בנדנדה . אני עושה מהצמחים תה טעים.
אתמול הלכתי לבית הספר בשכונה בתל אביב ובדרך קטפתי חמצוצים ותפוזונים סיניים, כדי להשלים את משימת החודש.
פעם בחודש בימי שישי יש לי חוג טבע, לא מזמן יצאנו לסיור ליקוט ומצאנו: עלים של חוטמית וחוביזה והכנו מהם תבשיל, חתכנו, שמנו בסיר עם שמן, טיגנו עם מלח ובצל. התבשיל יצא מאד טעים. מי שרוצה יכול להכין אותו גם בבית.
יצאתי לסיור ליקוט עם חבר שלי ומצאנו אלוורה, חמצוצים, ח'וביזות וראינו סרפדים ולא לקחנו כי אח שלי אלרגי לזה. מהח'וביזה עשינו חביתות.
יצאנו לשדה ליד הבית וקטפנו חמציצים, חרצית, חובזה, כובע הנזיר, גדילן, חרדל.
הכנו מכל מה שקטפנו את השייק הירוק שבמתכון ,ויצא טעים!! ❤
יש לנו יער ליד הבית ואנחנו הולכים אליו הרבה.
היום הלכנו אליו ואני קטפתי כל מני צמחים למשל: פרחים של עירית (זה ממש טעים), אספרג החורש – זה כמו אספרגוס, חסה ערבית, והיה ממש טעים.
יש לנו חמצוצים בחצר וזה גם ממש טעים לי.
אני בבית ספר אנתרופוספי ובכל טיול אשכרה אנחנו אוכלים כמעט כל דבר אז במשימת החודש ניסיתי לאכול את הצמחים שבגינה שלי
ותאמינו לי זה לא טעים
עשיתי את משימת החודש עם חברים ומצאתי רוזמרין, אלוורה וחמצוצים בנתיים, הם צומחים בגינה שלנו ובשכונה. היה ממש כייף