שני רעיונות לחטיפים שמכינים בקלות ואפשר לכבד בהם את כל הכיתה.
מתאים גם לאירוח
מתוך גיליון 'כיתה', נובמבר 2018
חטיפי שומשום ללא אפיה
מושלמים לטיול כתתי.
מה צריך?
3 כוסות שומשום (כל כוס= 9 ריבועים קטנים);
6 כפות דבש/סילאן/מייפל
איך מכינים?
שופכים את השומשום למחבת (בלי שמן) וקולים עד שהוא מזהיב קלות.
שימו לב: הקליה ממשיכה גם אחרי שמכבים את האש בגלל המחבת החמה.
מוסיפים לשומשום החם את הדבש, הסילאן או המייפל ומערבבים בעזרת כף עץ.
זהירות, זה חם.
יוצקים את התערובת על נייר אפיה ויוצרים ריבוע גדול, לא עבה מדי.
מכניסים למקרר לשעה בערך, בעזרת סכין חשה חותכים לריבועים. לא נורא אם מתפורר קצת.
ארטיקים בננה-שוקולד
נהדרים למסיבת כיתה
מה צריך?
10 בננות לא בשלות מדי (4-3 ארטיקים לכל בננה);
שוקולד מריר;
שפודי עץ.
לקישוט: סוכריות צבעוניות/קוקוס טחון/שקדים טחונים.
איך מכינים?
חותכים כל בננה לשלשה-ארבעה חלקים (תלוי בגודל שלה).
משפדים כל חתיכה על שיפוד.
ממסים 100 גר' שוקולד מריר בשיטת בן מארי (מרתיחים מים במחבת ומניחים מעל קערה חסינת חום או סיר קטן עם השוקולד). חשוב שלא תכנס אף טיפת מים לשוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי.
כשהשוקולד נוזלי טובלים בו את הבננות. אפשר לכל האורך ואפשר עד לחצי.
מצפים בסוכריות צבעוניות/קוקוס טחון/שקדים טחונים.
מניחים על נייר אפיה ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות.
בתיאבון!
טליה לא טלי
יש לי רעיון לגיליון חדש גיליון לכבד את האחר אני אשמח אם תעשו גיליון כזה טלי בת ה8 מרמת השרון