מה דעתכם להביא לחברים קינוח יפה וטעים בתוך צנצנת זכוכית אישית? (החברים שלכם בעד!)
מתוך גיליון 'מתנה', אפריל 2017
קינוח אישי בצנצנת הוא קינוח שעשוי משכבות שונות של דברים טעימים. אחרי שמכינים את השכבות – מניחים אותן אחת על גבי השניה בצנצנת שקופה וסוגרים במכסה.
אפשר לגזור עיגול בד יפה מעט גדול יותר ממכסה הצנצנת. אחרי הסגירה מלבישים את הבד על המכסה ומהדקים בגומיה או בסרט יפה.
לפניכם הצעות לכמה שכבות. המתכונים הם חלביים, אך ניתן להחליפם במתכונים פרווה או טבעוניים. אתם מוזמנים לערבב ביניהן לפי טעמכם.
השכבה החומה
בצק קראמבל
50 גרם בצק לבן
40 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
30 גרם סוכר חום
מערבבים במיקסר או ביד לתערובת פירורית.
אופים כ-10 דקות בחום של 175 מעלות.
יש לחכות עד שהתערובת מתקררת לפני שמכניסים לצנצנת.
פירורי ביסקויטים ללא אפיה
על כל כוס וחצי של פרורי ביסקוויטים 100 גרם חמאה (אפשר להפחית בחצי את הכמויות לכמות פירורים קטנה יותר).
ממיסים את החמאה, מערבבים עם פירורי הביסקוויטים.
מעבירים למקפיא למשך כשעה.
אפשר להשתמש גם בפירורי עוגיות כשרות לפסח.
השכבה האדומה
250 גרם תותים יפים
2-4 כפות סוכר
טוחנים את התותים עם הסוכר עד לנוזל אדום עז ומעבירים לקירור.
קרם תותים
10 תותים
שמנת מתוקה
חצי קופסה חלב מרוכז
טוחנים את התותים ומוסיפים סוכר וחלב מרוכז.
מקציפים שמנת לקצפת ומקפלים ביחד.
מקררים כשעה.
השכבה הלבנה
חבילת שמנת מתוקה לקצפת
כף אינסטנט וניל
250 גרם גבינה לבנה
חצי כוס סוכר
מקציפים ביחד שמנת מתוקה עם כף אינסטנט וניל ועם סוגר. אחרי שנוצר קרם יציב, מוסיפים את הגבינה בתנועות קיפול.
השכבה הצהובה
שלוש בננות פרוסות
3 כפות סוכר חום
מפזרים על מחבת את הסוכר ומערבבים בו את פרוסות הבננות כשלוש דקות.
זהירות! סוכר מומס הוא חם מאוד!
עכשיו אפשר להרכיב את הקינוח כרצונכם – אפשר שכבת בצק, שכבה לבנה, שכבה אדומה ועליה שכבה לבנה ועליה תותים חתוכים.
אפשר שכבת פירורי קראמבל ועליהם שכבה לבנה, בננות מקורמלות וקרם תותים.
טיפ: איך מוציאים את עלי התות ומשאירים תות שלם ויפה? מכניסים קשית מהצד הצר של התות ועד העלים. הקשית חותכת צינור קטנטן מאמצעו של התות ואת העלים הירוקים.